1 közepes hagyma 1 piros paprika 1 sárgarépa ½ evőkanál. paprika paszta 1 evőkanál. paradicsompüré 3 csésze vizet 1 csésze zöld lencse ½ csésze durva bulgur ½ teáskanál. só
Mossa meg a Duru zöld lencsét. Lecsepegtetjük, és 3 csésze víz hozzáadása után közepes lángon 20 percig forraljuk.
A főtt lencsét lecsepegtetjük.
Olvasszuk meg a vajat egy edényben, adjunk hozzá kockára vágott hagymát, pirospaprikát és sárgarépát, pirítsuk addig, amíg el nem kezd színe megváltozni.
Adjunk hozzá paradicsompürét és paprikapürét, és pirítsuk még 2-3 percig. Adjuk hozzá a főtt zöldlencsét és a bulgurt. Adjunk hozzá sót és vizet. 20 percig alacsony lángon főzzük.
Tegye félre 15 percig pihenni, majd krémmel tálalja.