4 evőkanál. Olívaolaj 1 közepes méretű hagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor friss menta 1 csésze extra extra durva bulgur 1 paradicsom ½ csésze forrásban lévő víz 1 tk. Fekete bors 1 tk. Só 1 tk. Cukor 20 – 25 db. Cukkini Virág 2 evőkanál. Olívaolaj 1 evőkanál. Cukor ½ csésze víz
A tálaláshoz
Szeletelt narancs Gránátalma Rukkola
Mosás után vágjuk le minden cukkinivirág zöld szárát.
Egy teáskanál segítségével óvatosan (a szirmok letörése nélkül) távolítsuk el a sárga részt a virág belsejéből.
A hagymát apróra vágjuk. Olívaolajon főzzük meg, majd adjuk hozzá a bulgurt. Adjuk hozzá a reszelt paradicsomot, keverjük össze. Adjunk hozzá mentát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és ½ csésze vizet, majd hagyjuk állni.
Ha a bulgur keverék kihűlt, tegyünk belőle egy teáskanálnyit minden cukkinivirágba. Hajtsa össze a szirmok hegyét, és helyezze egy főzőedénybe úgy, hogy az aljára hajtsa, kissé felfelé.
Meglocsoljuk olívaolajjal a virágokat; só, cukor és víz hozzáadása után főzzük meg.